Otizmin spektrum bozukluğu sosyal iletişim ve etkileşimdeki kalıcı yetersizlik gibi daha birçok sıkıntının oluşmasına neden olduğunu belirtti.
İl Müdürü Fehmi Çelik yaptığı açıklamada "Otizm konusunda farkındalık oluşturmak ve otizmli bireylerin yaşam kalitelerini yükseltmek amacıyla 2008 yılından beri Birleşmiş Milletler tarafından 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü, nisan ayı ise Dünya Otizm Farkındalık Ayı olarak kutlanmaktadır. Otizm spektrum bozukluğu sosyal iletişim ve etkileşimdeki kalıcı yetersizlikler, sınırlı, yinelenen davranış örüntüleri, aynılıkta ısrarcılık, rutinlere bağlılık ve duyusal uyaranlara aşırı duyarlılık ya da duyarsızlıkla kendini gösteren ve belirtileri çok yoğun olarak 24 ay ve sonrasında ortaya çıkan bir gelişimsel yetersizliktir." dedi.
Çelik açıklamasının devamında "Otizmli bireylerin ve ailelerinin artan ihtiyaçlarını ve çeşitlenen taleplerini karşılamak ve yaşam kalitelerini artırmak; ailelere destek vermek, sistemli ve nitelikli bakım hizmetlerinin sunulabilmesini sağlamak hedeflerimiz arasında yer almaktadır. Otizmli bireylerin toplumsal yaşama katılımı konusunda farkındalığın ve duyarlılığın artırılmasına yönelik çalışmalar sürdürüyor ve sürdürmeye devam edeceğiz. Otizme Mavi Işık yak sloganıyla Otizme dikkat çekmek ve farkındalığının arttırılması amacıyla il müdürlüğü binamızı 2 Nisan Dünya Otizm farkındalık gününde mavi ışıkla ışıklandırıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde otizme dair toplumsal farkındalığın ve duyarlılığın artmasını temenni ediyor, otizmli çocuklarımızı kucaklıyor, otizmli vatandaşlarımıza ve ailelerine sağlıklı ve huzurlu yıllar diliyorum." ifadelerini kullandı.