Günlük ortalama 15 anjiyo işlemi yapılan hastanede, tüm cihazların aktif olarak kullanılmaya başlanması ile birlikte günde ortalama 20 hastaya hizmet verilebilecek.
Şehir Hastanesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Kalp hastalıklarının tedavisinde oldukça önemli bir yeri olan anjiyo işleminin zamanında ve etkin olarak yapılması, tedavi başarısını artırmaktadır. Bir cihazımızın daha aktif olarak kullanılmaya başlanması bu kapsamda önem arz ediyor. Hastanemiz kardiyoloji kliniği bünyesinde bulunan anjiyo ünitesi, modern donanımı ve deneyimli klinik ekipleriyle tüm enfeksiyon kontrol önlemleri alınarak hizmet veriyor. Pandemi sürecinde işlem sayıları azaltılan anjiyo ünitesinde, işlem sayıları kademeli olarak artırılmaya başlandı. Ünitede pandemi şartları gereği tüm önlemler alınarak hijyenik ortamlarda hizmet veriliyor.
1 tanesi HİBRİT (anjio+ameliyat yapılabilme kapasitesinde) olmak üzere 4 adet Anjiyografi salonu olan hastanemiz anjiyo ünitesi, 24 saat aktif olarak hizmet vermektedir. İnvazif işlemler, periferik işlemler, kalp pili, EPS, EVAR gibi girişimsel tüm işlemler deneyimli klinik ekibimizle başarılı bir şekilde uygulanabilmektedir. Kliniğimizde ayrıca 12 yataklı operasyon öncesi hazırlık ünitesi de bulunmaktadır.”