HaberlerSağlıkŞanlıurfa'da kafatası açılmadan beyin ameliyatı yapıldı

Şanlıurfa'da kafatası açılmadan beyin ameliyatı yapıldı

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesinde beyin cerrahi kliniğinde bir hastaya beyin cerrahisinin en zor operasyonlarından olan kafatası açılmadan beyin ameliyatı gerçekleştirildi.

Şanlıurfa'da kafatası açılmadan beyin ameliyatı yapıldı

Beyin Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Murat Ulutaş ve Dr. Öğr. Üyesi Kadri Burak Ethemoğlu tarafından yapılan ameliyat bölgede ilk defa gerçekleştirildi.

Ekibi ile birlikte ameliyatı gerçekleştiren Ulutaş, yaptığı açıklamada, görme sinirlerine baskı yapan tümörü olan hastanın cerrahi tedavisini bu yöntemle kafatasını açmadan başarılı bir şekilde gerçekleştirdiklerini söyledi.

Ulutaş, "Beyin anevrizmalarının cerrahi tedavisi için göz çukurunun yan tarafından yapılan girişimimiz daha önce dünya beyin cerrahisi alanındaki en prestijli dergide yayınlanarak kapak konusu olmuştu. Kafatasını açmadan yapılan bu girişim sadece beyin kanamasına neden olan anevrizmalar için değil uygun beyin tümörleri için de alternatif cerrahi girişim olarak uygulanabilmektedir. Görme sinirlerine baskı  yapan tümörü olan hastamızın cerrahi tedavisini bu yöntemle kafatasını açmadan başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Bu yeni ve kapalı yöntemle yapılan girişim sonrası hastamız bir gece yoğun bakımda kaldıktan sonra odasına alında ve kısa süre içinde yürütüldü."  dedi.

"Hastaların başka illere sevk edilmesinin önüne geçtik"

Ulutaş, uygun vakalarda bu girişimin uygulanmasının, hasta konforunu arttırdığını, yara iyileşme süresini kısalttığını ve oldukça iyi bir kozmetik sonuç imkanı sunduğunu belirtti.

Geçmişte beyin kanamalı hastalarının ve beyin tümörü olan hastalarının il dışına sevk edilme zorunluluğu olduğunu ifade eden Ethemoğlu da yaptığı açıklamada, “Önceden beyin kanaması geçiren ve beyin tümörü olan  hastalar maalesef il dışına sevk ediliyordu, bunun önüne geçmek için Beyin Cerrahi Anabilim Dalı Başkanlığımızın akademik alt yapısını güçlendirdik, artık yüksek riskli beyin anevrizmalarını ve beyin tümörlerini tedavi edebiliyoruz.  Hastaların başka illere sevk edilmesinin önüne geçtik, ciddi kanaması olan hastaların sevk esnasında hayatlarını kaybetmesine neden olan engeli aştık."ifadelerini kullandı.

"Ameliyat olarak sağlığıma kavuştum"

Harran Üniversitesi’nde yapılan başarılı operasyonla sağlığına kavuşan Reşit Büyük ise şunları söyledi: "Hastanede ilk defa yapılan bu müdahale sayesinde hayata tutundum. Evde rahatsızlanınca ailem beni hastaneye getirdi. Ameliyat olarak sağlığıma kavuştum. Yaptıkları bu müdahaleyle hayatta kalmama vesile olan doktorlardan Allah razı olsun. Görme bozukluğu olarak geldiğim hastaneden iyileşerek evime döneceğim." şeklinde konuştu.

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastane Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Güzelçiçek ise yaptığı açıklamada, "Alanında uzman ve çok başarılı doktor arkadaşlarımız aramıza katıldı. Bu sayede hastalar il dışına sevk edilmiyor. Beyin anevrizmalarında anında müdahale çok önemlidir. Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi olarak hastalarımızı sevk etmeden tüm tedavi ve ameliyatlarını yapmak için gerekli çalışmaları yapıyoruz." diye konuştu.

İLGİLİ HABERLER

Malatya’da yapımı süren 300 yataklı devlet hastanesi 2022’de hizmete girecekMalatya’da yapımı süren 300 yataklı devlet hastanesi 2022’de hizmete girecekDoç. Dr. Araç: Sıvı ihtiyacının yeterince karşılanmaması böbreklerin iflasına neden olabilirDoç. Dr. Araç: Sıvı ihtiyacının yeterince karşılanmaması böbreklerin iflasına neden olabilirProf. Dr. Vural: Aşıya karşı tereddüdün nedeni bilgi kirliliğiProf. Dr. Vural: Aşıya karşı tereddüdün nedeni bilgi kirliliğiAyak sağlığına özen gösterenler yemeni ayakkabıları tercih ediyorAyak sağlığına özen gösterenler yemeni ayakkabıları tercih ediyorUygulanan Coronavirus aşı sayısı 36 milyonu geçtiUygulanan Coronavirus aşı sayısı 36 milyonu geçti
SIRADAKİ HABER