Kaybedilen dişlerin yerine yerleştirilen ve diş eksikliğinde uygulanabilecek en iyi tedavi yöntemlerinden biri olan implant uygulaması, Mardin Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde başladı. Merkeze başvuran vatandaşlar, özel merkezlere göre daha ekonomik şartlarda tedavi olunabilecek.
Konuya ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulunan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Suat Önal, “Hekimlerimizi eğitime yollayarak implant tedavisine başladık.” dedi.
“Ekonomik bir implant tedavisi sunarken il dışına sevkleri de önlemiş olduk”
Merkezde implant tedavisini kendisiyle beraber 3 hekimin gerçekleştirdiğini söyleyen Başhekim Önal, şöyle dedi:
“İmplant tedavisi yapılsın talebi halkımızdan çok uzun zamandır bulunmaktaydı. Biz de bu konuda çalışmalarımızı başlattık. Hekim arkadaşlarımız bunun için eğitime gönderildiler ve şu an 3 hekim arkadaşımızla bu tedaviye başladı. Böylece hem halkımıza daha ekonomik bir implant tedavisi sunduk hem de il dışına sevkleri önledik. Daha modern şartlarda tedavi olmalarını sağladık. İmplant tedavisi, kaybedilen dişlerin yerine çoklu veya tekli dişlerin çene kemiğine implantın yerleştirilmesi şeklinde yapılan modern bir tedavi şeklidir. İmplant daha önceden kaybedilmiş dişlerin oluşturduğu boşluklara ya da ciddi bir enfeksiyon yoksa hemen çekim sonrası çiğneme fonksiyonu ve estetiği tekrar sağlamak amacıyla çene kemiğine yerleştirilen yapay diş kökleridir.”
Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Suat Önal
“Dişsiz alt çenede total protez kullanılması hasta için oldukça zordur”
18 yaş üstündeki uygun kemik yapısına sahip ve genel sağlık durumu iyi olan hastalara implant tedavisinin uygulandığını kaydeden Önal, “Dental implant, normal bildiğimiz ortopedide kullanılan titanyum vidaların kemik içerisine yerleştirilmesidir. Diğer tüm implant yapan merkezlere oranla aynı kalitedeki implantları ömür boyu garanti ile çok daha ekonomik fiyata merkezimizde halkımıza sunmaktayız. Bu tedavi metodu ile il dışına sevkleri azaltmak planlanmaktadır. Günümüzde tamamen dişsiz ağıza sahip hastaları bile yeterli kemikleri varsa doğrudan, yoksa kemik oluşturma işlemi sonrası yapılacak implantlar sayesinde hareketli protezlerden kurtarma çalışmaları yürütmekteyiz. Özellikle dişsiz alt çenede total protez kullanılması hasta için oldukça zordur. Çünkü, içeride sürekli oynayan bir dil dışarıda yanak ve dudak konuşma ve yemek yeme esnasında hastaya oldukça sıkıntı verir. İmplant uygulamaları ile giderilebilecek bir durumdur. İmplant tedavisi de aslında kendi dişlerimiz gibi özel bir bakım ve doktor kontrolü gerektiren bir tedavi yöntemidir. Bizlere böyle bir hizmeti sunmak için fırsat veren merkezimizdeki sorunlarımızı çözmek için ve merkezimizdeki hizmeti daha ileri boyuta ulaştırmak için hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen başta İl Sağlık Müdürümüz Uzm. Dr. Saffet Yavuz olmak üzere Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Murat Sinanoğlu’na ve müdürlüğümüzün tüm yönetim camiasına tüm çalışma arkadaşlarım ve şahsım adına teşekkür ederim.” diye konuştu.
Hasta Seycan Şimdi
“Hastaneye koşarak geldim”
Merkezde tedavinin uygulandığı ilk hasta olan Seycan Şimdi, yoğun diş ağrısı şikâyeti ile hastaneye başvurduğunu belirterek, “Ancak ne yazık ki tedavi için geç kalınmıştı. O yüzden implant tedavisi gerekiyordu. Özel kuruluşlar bu durum için çok pahalıydı. Devlet hastanesinde bu imkanlardan yararlanabileceğimi öğrendiğimde hastaneye koşarak geldim. Bu hizmeti bize sunan, olanak tanıyan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.