HaberlerSağlıkÇalışan gazetecilerde aşı için basın kartı şartı aranmamalıdır

Çalışan gazetecilerde aşı için basın kartı şartı aranmamalıdır

​Adıyaman İnternet Yayıncıları ve Gazeteciler Derneği Başkanı Metin Harıkçı, basın kartı ayrıcalığı yapmadan günlerdir sahada her türlü riske karşı canla başla çalışan meslektaşlarının hepsinin aşı olmasını istediklerini belirtti.

Çalışan gazetecilerde aşı için basın kartı şartı aranmamalıdır

Henüz basın kartı olmayan ancak sahada çalışan gazetecilerden bazılarının Covid-19'a yakalandığına dikkat çeken Harıkçı, basın kartının hemen alınabilen bir şey olmadığına vurgu yaptı.

Harıkçı, basın mensuplarının aşı olmasıyla ilgili yaptığı açıklamada "Sağlık Bakanlığı, aşı sisteminin basın kartı sahiplerine açıldığını bildirmesi tabi ki bizleri sevindirmiştir. Basın kuruluşunda çalışan bir meslektaşımız daha önce sarı basın kartı olarak bilinen şimdi Cumhurbaşkanlığı İletişim başkanlığı tarafından verilmekte olan ve rengi değişen basın kartı bir günde, bir ayda alınan bir basın kartı değil. O haklara haiz olan bir arkadaşımız müracaat etmesi durumunda ortalama bir yıl ile 18 ay beklemesi gerekiyor. Bunun yanı sıra yerelde çalışan şartları tutmadığı için basın kartına müracaat edemeyen ancak ekmeğini bu işten kazanan arkadaşlarımız var." dedi.

Salgına yakalanıp uzun süre tedavi gören hatta vefat eden gazetecilerin olduğuna dikkat çeken Harıkçı "Coronavirus basın kartı rengini ayırt etmeden her meslektaşımıza bulaşabiliyor. Gazeteci meslektaşlarımız kaza olduğunda hastane önünde, kavga olduğunda karakol veya adliye önünde haber peşinde koşmakta, bunların yanı sıra bazı özel haberleri ortaya koymak adına sahada ellerinden geleni yapmaktalar. Bu süreçte coronavirusden birçok arkadaşımız hayatını kaybetti, bir çok arkadaşımız uzun süren tedaviler neticesinde sağlığına kavuştu. Şu anda bile testi pozitif çıkıp evde veya hastanede tedavisi süren gazeteci arkadaşlarımız var. Bu vesileyle il sağlık müdürlüklerimiz özellikle sahada aktif bir şekilde çalışan gazeteci arkadaşlarımızı bağlı bulundukları kurumlardan tespit edip, onlarında bir an evvel aşı olmalarına imkan sağlanmalıdır.” ifadelerini kullandı.

İLGİLİ HABERLER

Malatya’da yapımı süren 300 yataklı devlet hastanesi 2022’de hizmete girecekMalatya’da yapımı süren 300 yataklı devlet hastanesi 2022’de hizmete girecekDoç. Dr. Araç: Sıvı ihtiyacının yeterince karşılanmaması böbreklerin iflasına neden olabilirDoç. Dr. Araç: Sıvı ihtiyacının yeterince karşılanmaması böbreklerin iflasına neden olabilirProf. Dr. Vural: Aşıya karşı tereddüdün nedeni bilgi kirliliğiProf. Dr. Vural: Aşıya karşı tereddüdün nedeni bilgi kirliliğiAyak sağlığına özen gösterenler yemeni ayakkabıları tercih ediyorAyak sağlığına özen gösterenler yemeni ayakkabıları tercih ediyorUygulanan Coronavirus aşı sayısı 36 milyonu geçtiUygulanan Coronavirus aşı sayısı 36 milyonu geçti
SIRADAKİ HABER