HaberlerDünyaMutasyonlu virüs ABD'de mart ayında baskın hale gelecek

Mutasyonlu virüs ABD'de mart ayında baskın hale gelecek

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), Coronavirus'ün İngiltere'de ortaya çıkan mutasyona uğramış türünün mart ayına kadar ülkede baskın hale gelebileceği uyarısında bulundu.

Mutasyonlu virüs ABD'de mart ayında baskın hale gelecek

Maske kullanımı, hijyen ve sosyal mesafe gibi Kovid-19 önlemlerinin artırılmaması durumunda virüsün mutasyonlu türlerinin ABD'de hızla yayılabileceği belirtildi.

"B.1.1.7" olarak adlandırılan mutasyonlu türün vaka ve ölü sayısının çok yüksek seyrettiği ülkede ciddi tehdit oluşturduğu kaydedildi.

Virüsün mutasyonlu türünün çok daha bulaşıcı olduğunun altı çizilerek yüzde 50 daha bulaşıcı olduğu hesaba katıldığında "B.1.1.7" adlı mutasyonlu virüsün marttan itibaren ABD'de görülecek vakaların büyük bir çoğunluğunu oluşturacağı aktarıldı.

İLGİLİ HABERLER

Direniş gruplarından Gazze'ye yönelik ablukaya tepkiDireniş gruplarından Gazze'ye yönelik ablukaya tepkiSiyonist işgal rejiminin saldırılarında 20'den fazla Filistinli yaralandıSiyonist işgal rejiminin saldırılarında 20'den fazla Filistinli yaralandıDiyanet İşleri Başkanı Erbaş Kur'an kursu öğrencilerini ziyaret ettiDiyanet İşleri Başkanı Erbaş Kur'an kursu öğrencilerini ziyaret ettiSiyonist işgal rejiminden Kudüs'te provokatif saldırı: 5 Filistinli yaralıSiyonist işgal rejiminden Kudüs'te provokatif saldırı: 5 Filistinli yaralıCumhurbaşkanı Erdoğan Brüksel'de ikili temaslarda bulunduCumhurbaşkanı Erdoğan Brüksel'de ikili temaslarda bulundu
SIRADAKİ HABER