HaberlerDünyaEtiyopya'daki çatışma gıda ve sağlık malzemesinin bölgeye girmesini engelliyor GÜNCELLENDİ

Etiyopya'daki çatışma gıda ve sağlık malzemesinin bölgeye girmesini engelliyor GÜNCELLENDİ

​Etiyopya'nın kuzeyinde federal ve bölgesel güçler arasındaki çatışmalar sürerken Birleşmiş Milletler, Tigray bölgesinde faaliyet gösteren yardım kuruluşlarının gıda ve sağlık malzemelerinin ulaştırılması konusunda endişe duyduğunu açıkladı.

Etiyopya'daki çatışma gıda ve sağlık malzemesinin bölgeye girmesini engelliyor GÜNCELLENDİ

Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed, geçen hafta Tigray bölge yöneticilerini federal bir askeri üsse saldırmakla suçladıktan akabinde Tigray Halk Kurtuluş Cephesine (TPLF) karşı askeri bir operasyon başlatmıştı.

BM, "Tigray'a ulaşıma izin verilmiyor, bunun sonucu olarak bildirilen temel mal kıtlığı en savunmasız olanı ilk ve en çok etkiliyor" dedi.

Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA) krizle ilgili son raporunda, "Tigray’a giriş-çıkışlara izin verilmediğine dikkat çekilerek bunun sonucunda temel ürün kıtlığı ortaya çıktığı ifade edilip yardım kuruluşlarının çocuk, kadın ve yaşlıların çatışmalardan korunması konusunda endişe duyulduğu" vurgulandı.

Sudan hükümeti, çarşamba günü yaptığı açıklamada çatışmanın başladığından bu yana Sudan'ın 10 binden fazla Etiyopyalı mülteciyi kabul ettiğini açıkladı.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin (UNHCR) Etiyopya Temcilcisi Ann Encontre, BM'nin insani koridorlar açmak için iki tarafla da müzakere edildiğini açıkladı.

Sudan Başbakanı, “çatışmaya bir an önce son verilmesi” ve müzakere masasına dönülmesi çağrısında bulundu.

"Tigray bölgesinin batısı kurtarıldı"

Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed Ali, bugün yaptığı açıklamada çok sayıda cesede ulaştıklarını ifade ederek Tigray bölgesinin batısını "kurtardığını" öne sürdü.

Haberi teyit etmeyen bağımsız kaynaklar, 5 milyondan fazla insanın yaşadığı kuzey bölgesini yöneten Tigray Halk Kurtuluş Cephesinden açıklama yapılmadığını ifade ediyor. 

İLGİLİ HABERLER

Direniş gruplarından Gazze'ye yönelik ablukaya tepkiDireniş gruplarından Gazze'ye yönelik ablukaya tepkiSiyonist işgal rejiminin saldırılarında 20'den fazla Filistinli yaralandıSiyonist işgal rejiminin saldırılarında 20'den fazla Filistinli yaralandıDiyanet İşleri Başkanı Erbaş Kur'an kursu öğrencilerini ziyaret ettiDiyanet İşleri Başkanı Erbaş Kur'an kursu öğrencilerini ziyaret ettiSiyonist işgal rejiminden Kudüs'te provokatif saldırı: 5 Filistinli yaralıSiyonist işgal rejiminden Kudüs'te provokatif saldırı: 5 Filistinli yaralıCumhurbaşkanı Erdoğan Brüksel'de ikili temaslarda bulunduCumhurbaşkanı Erdoğan Brüksel'de ikili temaslarda bulundu
SIRADAKİ HABER