BMGK’da alınan ilk karar, Filistinli mültecilere yardım sağlamayı sürdürme gerekliliği üzerine oldu. Siyonist işgal rejimi ile ABD’nin itiraz ettiği kararı 169 ülke destekledi.
BM Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) faaliyetlerini destekleme ilişkin 2'inci karar, Kanada, siyonist rejim, Marshall Adaları ve ABD’nin (4 ülke) muhalefetine rağmen 162 ülkenin çoğunluğunun onayı ile kabul edildi.
İşgal altındaki Kudüs ve Suriye’deki Golan dahil olmak üzere işgal altındaki topraklardaki işgal çeteleri yerleşimlerinin yasadışılığını bildiren 3'üncü karar; 150 ülkenin desteği, Kanada, Macaristan, siyonist rejim, Liberya, Marshall Adaları, Nauru ve ABD'nin itirazına karşın onaylandı.
Siyonist işgal rejimi, Avustralya, Kanada, Guatemala, Macaristan, Liberya, Marshall Adaları, Nauru, Papua Yeni Gine ve ABD'nin karşı çıkmasına rağmen Kudüs dahil olmak üzere işgal altındaki Filistin'de Filistinlilerin insan haklarını ihlal eden işgal rejiminin uygulamalarına ilişkin 4'üncü karara 147 ülke onay verdi.
Filistinli mültecilerin mülk ve gelirlerine ilişkin 5'inci karara 160 ülke destek verdi. Siyonist rejim, Kanada, Marshall Adaları, Nauru ve ABD itiraz etti.
"İşgal Altındaki Topraklardaki Filistin Halkı ve Diğer Arapların İnsan Haklarını Etkileyen İsrail Uygulamalarını Araştırma Özel Komitesi" çalışmalarını konu alan karar ise 76 ülkenin desteğini aldı. Başta siyonist rejim ve ABD olmak üzere 14 ülke itirazı ve 83 ülkenin çekimserliği ile karşılaştı.
Bu kararlar, Avrupa Birliği'nin (AB) işgal rejiminin işgal altındaki Kudüs'te izlediği tehcir politikasını kınadığı bir dönemde alındı. AB, işgal çetelerini işgal ettikleri Kudüs'te Filistinli aileler aleyhindeki tehcirleri yapmaması için çağrıda bulundu.