HaberlerSağlıkUzmanlar sahte güneş gözlüğünün körlüğe götürebileceği uyarısında bulundu

Uzmanlar sahte güneş gözlüğünün körlüğe götürebileceği uyarısında bulundu

Uzmanlar sahte güneş gözlüğünün körlüğe götürebileceği uyarısında bulundu

Çarşı pazarda satılan ucuz, markasız ve kalitesiz güneş gözlükleri güneşten korumadığı gibi körlükle sonuçlanabilecek rahatsızlıklar verebildiğine dikkat çeken uzmanlar, standartlara uygun olmayan güneş gözlükleri konusunda önemli tavsiyelerde bulundu.

Sıcakların mevsim normallerinin üstüne çıktığı bu günlerde vatandaşların güneş gözlüklerine olan talebi de arttı. Güneşin zararlı ışınlarından korunmak isteyen vatandaşlar, güneş gözlüğü takmaya başladı.

Uzmanlar sahte güneş gözlüğünün körlüğe götürebileceği uyarısında bulundu

Kaldırım ve tezgâhlarda satılan ucuz ve markasız güneş gözlükleri ise güneşten gelen zararlı ışınları engelleyemediği gibi göz sağlığını da bozduğu belirtiliyor. Zararlı ışınlar katarakt, göz kuruluğundan görme kaybına kadar pek çok hastalığa davetiye çıkardığı uyarıları yapılıyor.

Uzmanlar, kullanımı artan güneş gözlüklerinin ​mutlaka sahte olup olmadığına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

“Çoğu insan kalitesiz gözlük kullanımına dikkat etmiyor”

Kalitesiz güneş gözlüğünün numaralı gözlük kullanımına, hatta göz körlüğüne kadar götürebileceğini belirten Optisyen Dursun Arslan, “30 yıla yakındır gözlük işiyle uğraşıyorum. Vatandaş güneş gözlüğü alırken öncelikle gözlük alacakları yerin tecrübesine ve hangi gözlük camlarının nerede kullanılacağına dikkat etmeleri gerekiyor. Alacakları güneş gözlüğünün ultraviyole cam kalitesine dikkat etmeleri gerekiyor. Çoğu insan kalitesiz gözlük kullanımına dikkat etmiyor. Kalitesiz gözlük kullanımı göz körlüğüne kadar götürebiliyor.” ifadelerini kullandı.

Uzmanlar sahte güneş gözlüğünün körlüğe götürebileceği uyarısında bulundu

Dursun Arslan

“Naylon tarzda gözlükler göz körlüğüne kadar götürebiliyor”

Özellikle yaz aylarında sıcak yerlerde güneş gözlüğünün kullanılmasını tavsiye ettiklerini ifade eden Arslan, şöyle devam etti:

“Güneş gözlüğü gözü güneşin ultraviyole ışınlarından koruyor. Yaz aylarında ultraviyole ışınları çok yüksek seviyede olduğu için çok dikkat edilmesi gerektiği için mutlaka güneş gözlüğünün kullanılması gerekiyor. Özellikle markasız gözlüklerde naylon tarzda camlar kullanıldığı için göz körlüğüne kadar götürebiliyor. Kaliteli güneş gözlüğü kullanmak gözü topluyor, daha kaliteli ve net görmeyi sağlıyor. Özellikle araç kullanırken veya yürürken görüntü kalitesi üst seviyeye ulaşıyor. Vatandaşlar güneş gözlüğünü kullanıldıklarında ne kadar faydası olduğunu göreceklerdir.”

Uzmanlar sahte güneş gözlüğünün körlüğe götürebileceği uyarısında bulundu

Fırat Kavak

“Kaliteli cam göze gelecek ışınları kesip gözü rahatlatıyor”

“Gözlerimizi güneşin zararlı ışınlarından korumak için güneş gözlüğü kullanırız.” diyen bir diğer Optisyen Fırat Kavak, “Bunun için özellikle sahte gözlüklerden kaçınmamız gerekiyor. Güneş gözlüğünde ön önemli olan camın kalitesidir. Kaliteli cam göze gelecek ışınları kesip gözü rahatlatıp görüş kalitesini yükseltiyor. Bu nedenle gözlük alırken bir optisyene danışarak gözlük almaları gerekiyor. Sahte ve tezgâhlarda satılan gözlükler göze zarar verme ihtimali çok yüksek olduğundan güneş gözlüğü alırken bilindik optikçi ve markaları tercih etmelerini tavsiye ediyoruz.” diye konuştu.

İLGİLİ HABERLER

Malatya’da yapımı süren 300 yataklı devlet hastanesi 2022’de hizmete girecekMalatya’da yapımı süren 300 yataklı devlet hastanesi 2022’de hizmete girecekDoç. Dr. Araç: Sıvı ihtiyacının yeterince karşılanmaması böbreklerin iflasına neden olabilirDoç. Dr. Araç: Sıvı ihtiyacının yeterince karşılanmaması böbreklerin iflasına neden olabilirProf. Dr. Vural: Aşıya karşı tereddüdün nedeni bilgi kirliliğiProf. Dr. Vural: Aşıya karşı tereddüdün nedeni bilgi kirliliğiAyak sağlığına özen gösterenler yemeni ayakkabıları tercih ediyorAyak sağlığına özen gösterenler yemeni ayakkabıları tercih ediyorUygulanan Coronavirus aşı sayısı 36 milyonu geçtiUygulanan Coronavirus aşı sayısı 36 milyonu geçti
SIRADAKİ HABER