HaberlerSiyaset​Erbakan: "Esnafa ve üreticiye verilen destek yetersiz"

​Erbakan: "Esnafa ve üreticiye verilen destek yetersiz"

​Diyarbakır'da konuşan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik durumun kötü olduğunu ve salgın sürecinde esnafa verilen desteklerin yetersiz olduğunu söyledi.

​Erbakan: "Esnafa ve üreticiye verilen destek yetersiz"

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere geldiği Diyarbakır'da basın toplantısı gerçekleştirdi.

Erbakan, Diyarbakır'ın İslami ve bölgesel önemine dikkat çekti. Erbakan, konuşmasının büyük bir kısmını Doğu'daki ve ülkedeki işsizlik sorunu başta olmak üzere üretimden salgına birçok konuya değindi.

Diyarbakır'ın maddi ve manevi değerler barındırdığını dile getiren Erbakan, "Diyarbakır; Sahabe-i Kiram efendilerimizin kabirleri ile dolu, Anadolu'nun diğer bölgelerinden asırlar önce İslam toprağı olmakla müşerref olmuş ve İslam alimlerinin ve takva sahibi insanların yetişmesine vesile olmuş son derece bereketli topraklardır. Bölge insanı Osmanlı'nın son döneminde dış güçlerin oyunlarına gelmeyerek buradaki aşiret reisleri ve önde gelen aileler Osmanlı Halifesine başkaldırmayı reddetmiş, kendilerine gelen İngiliz ajanlarını geri çevirmişlerdir." ifadelerini kullandı.

"Diyarbakır, siyonizmin değil İslam Birliği'nin bir vilayeti olacaktır"

İslam aleminin birlik ve bütünlüğü için hayatları boyunca mücadele edenlerin ve bu minvaldeki olayların yaşandığı Diyarbakır'a önem verdiklerini belirten Erbakan, "Millî Görüş Hareketi yeniden İslam Birliği'nin kurulması ve adil bir dünyanın tesis edilmesi için yola çıkmıştır. Erbakan Hocamıza ve milli görüşe en büyük desteği bu bölge insanı verdi. Bütün bu sebeplerden dolayı bugün burada bulunmaktan dolayı son derece heyecanlıyız." şeklinde konuştu.

Yüzyıllardır İslam'a hizmet etmiş Diyarbakır'ın huzur ve barışın merkezi olacağını ifade eden Erbakan, "Diyarbakır, büyük israilin değil yeniden büyük Türkiye'nin ve İslam Birliği'nin bir vilayeti olacaktır. Bu inançla çalışıyoruz ve buna gönülden inanıyoruz. Bu bölgenin insanları tarih boyunca emperyalistlerin oyunlarını hep bozdu." dedi.

Diyarbakır ve bölge özelinde Türkiye genelinin ekonomik sıkıntılarına değinen Erbakan, rahmetli Necmettin Erbakan döneminde bölgede yapılan fabrika ve sunulan iş imkanlarının yüksek seviyelere çıktığını belirterek ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sorunlar hakkında şu ifadeleri kullandı:

Bugün Türkiye'de 10 milyonu aşan işsizler ordusu var. Bu sayı 9 milyon nüfusu olan Yunanistan'dan fazla. Üniversite diplomalı işsizler ordusu Türk Silahlı Kuvvetleri ordusunun 3 misline çıkmış ve halen daha da büyük bir hızla artmaya devam ediyor. Çünkü devlet Türkiye'de 19 seneden beri üretime ve istihdama yönelik herhangi bir yatırım yapmadı. Türkiye'de halkın yüzde 40'ı açlık sınırının altında ve gelir sahibi yüzde 80 yoksulluk sınırının altında insan mevcut.

"Millete borç ve faizlerle yüklenmek yerine, kaynak üretilmesi lazım"

Devletin görevinin fakire yardım etmekten öte, fakirliği ortadan kaldırmak olduğuna dikkat çeken Erbakan, "Devletin alım gücünü arttırması gerekiyor. Bu noktada mutlaka kamuda israfın önlenmesi elzemdir. Millete borç ve faizlerle yüklenmek yerine milli kaynak paketleri ile kaynak üretilmesi ve bu kaynağında partililere değil 83 milyona acil bir şekilde paylaştırılması gerekiyor." dedi.

Yeniden Refah Partisi olarak devletin borçsuz, bağımsız ve vergisiz kaynakları millete yüklemeden üretmesini belirttiklerini ifade eden Erbakan, "Milli kaynak paketlerinde ifade ettiğimiz gibi kaynakların harekete geçirilmesi ve bu kaynaklarla da olumlu adımların atılması sonucu dar gelirli milyonların refah seviyesi arttırılacak. Aynı zamanda bu kaynaklar; betona, çimentoya, AVM'ye veya rezidansa değil; üretime, istihdama ve ihracata yönelik yatırım yapılacak." şeklinde konuştu.

"Almanya, esnafın kapalı kaldığı sürede ki ciro kaybının yüzde 75'ini, Türkiye ise yüzde 3'ünü ödüyor"

Salgın sürecinde esnafa verilen destek ödemelerinin yetersiz olduğunu belirten Erbakan, "Maalesef ki kapalı kalan özellikle kafe ve restoranlar hayatta kalma mücadelesi veriyor. Bir kısmı da bu mücadeleyi kaybetmiş ve iş yerini kapatmış. Bizi kıskanan Almanya'da devlet, esnafın kapalı kaldığı sürede ki ciro kaybının yüzde 75'ini ödüyor. Türkiye'de ise devlet, esnafın kaybettiği cironun sadece yüzde 3'ünü ödüyor." ifadelerini kullandı.

Holdinglere vergi affı konusunda sağlanan kolaylık ve imtiyazların esnafa da sağlanması gerektiğine vurgu yapan Erbakan, "En azından esnafın kredi taksitlerinin bir yıl ertelenmesi gerekir. Bu kredi faizlerinin silinmesi ya da en azından yarısının devlet tarafından karşılanması lazım. 5 tane Holding'e 128 kez vergi ve harç muafiyeti çıkartmaya sağlanan imkân; esnafa, çiftçiye veya köylüye gelince yok. Hava alanlarını yapan müteahhitlerin 2019-2020'de ödeyecek kiraları silinip 2021-2022'de de ödeyecekleri kiraların yüzde 50 sinden vazgeçilirken esnafa cep harçlığı gibi bin lira destek verilmesi dertlere derman olamaz. Ayrıca esnafın doğalgaz, elektrik, su ve SGK borçlarının en az bir yıl ertelenmesi lazım." dedi.  

İLGİLİ HABERLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hatay'da konuştuCumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hatay'da konuştuSaadet Partisi geçim ittifakı acil eylem planını açıkladıSaadet Partisi geçim ittifakı acil eylem planını açıkladıCumhurbaşkanı Erdoğan ile Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ortak basın toplantısı düzenlediCumhurbaşkanı Erdoğan ile Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ortak basın toplantısı düzenlediCumhurbaşkanı Erdoğan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile bir araya geldiCumhurbaşkanı Erdoğan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile bir araya geldiGelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu'ndan iktidara "salgın" eleştirisiGelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu'ndan iktidara "salgın" eleştirisi
SIRADAKİ HABER