HaberlerGündemİstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı düzenlendi

İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı düzenlendi

İstiklal Marşı’nın kabulünün 100’üncü yılı dolayısıyla Gaziantep Üniversitesi’nde “12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü” programı gerçekleştirildi.

İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı düzenlendi

Çevrimiçi düzenlenen programda konuşan Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektör Danışmanı Prof. Dr. Halil İbrahim Yakar, 100 yıl önce Türkiye’de oynanan oyunların yer yer devam ettiğine dikkat çekerek 100 yıl öncesine veya sonrasına bakıldığında, senaryonun aynı olduğunu, sadece aktörlerin değiştiğini belirtti.

Yakar, “O açıdan konuşmamızın adı ‘İstiklal Marşını yeniden okumak’ Mehmet Akif Ersoy’un milli mücadelenin, çok sıkıntılı günlerin devam ettiği süreçte kaleme aldığı ve yüzyıllara birikmiş olan bir duyguyu, düşünceyi meydana getirdiği için de her daim taze olan, okuduğumuz her anda bize bir şeyler katan İstiklal Marşına bu açıdan bakmalıyız. İstiklal Marşı’nın yazıldığı dönemi okurken ve bilirken tarihte öncesine ve sonrasına giderek gelmemiz lazım ki biz bu oyunu görebilelim. Eğer o oyunu göremezsek her gün okuduğumuz, İstiklal Marşı’nın bir anlamı kalmaz. Düşünmek zorundayız. Allah Kur’an-ı Kerim’de ‘Ey İnsanoğlu, akletmez misiniz, düşünmez misiniz?’ diye aklımıza vurgu yapıyor. Yaşadığımız cennet vatan olan coğrafyayı bir sonraki nesle bırakmak için gerçekten düşünmeliyiz.” dedi.

Gaziantep Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi​(TÖMER) Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Özpay da Mehmet Akif Ersoy’un kendisini çok iyi geliştirmeyi, milletine doğru ve iyi hizmet etmenin en önemli adımı olarak gördüğünü söyledi. 

Gaziantep Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Soğukömeroğulları da Mehmet Akif Ersoy’un son zamanlarındaki süreç hakkında bilgi verdi.

Soğukömeroğulları, Mehmet Akif Ersoy’un son zamanlarındaki sürecinin Mısır’dan başlayarak İstanbul’da devam ettiğini ve yine İstanbul’da son bulan bir dönem çevresinde meydana geldiğini belirtti.

İLGİLİ HABERLER

Şehid Hasan'ın babası Mehmet Gökgüz: Azmettiriciler de yargılanmalıŞehid Hasan'ın babası Mehmet Gökgüz: Azmettiriciler de yargılanmalıMısır'daki idam kararları​ Şanlıurfa'da protesto edildiMısır'daki idam kararları​ Şanlıurfa'da protesto edildiMevsimlik tarım işçileri insanca bir yaşam istiyorMevsimlik tarım işçileri insanca bir yaşam istiyor​PKK'nin Mersin'de katlettiği muhterem bir alim: Molla Fehim Yönden​PKK'nin Mersin'de katlettiği muhterem bir alim: Molla Fehim Yönden​Mısır’daki idam kararları Mardin’de protesto edildi​Mısır’daki idam kararları Mardin’de protesto edildi
SIRADAKİ HABER