HaberlerGündemBatman Valisi Şahin kadına şiddetin ilkellik olduğunu belirtti

Batman Valisi Şahin kadına şiddetin ilkellik olduğunu belirtti

Batman Valiliği tarafından “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü” kapsamında toplantı düzenlendi.

Batman Valisi Şahin kadına şiddetin ilkellik olduğunu belirtti

Toplantıya Batman Valisi Hulusi Şahin, İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, İl Jandarma Komutanı İsa Çakmak, kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Programda bir konuşma yapan Vali Hulusi Şahin, kadına şiddetin önlenmesi noktasında çalışmalara devam ettiklerini söyledi.

Kadına şiddetin engellenmesi noktasında ciddi mesafeler kat edildiğini söyleyen Şahin, "Türkiye genelinde kadına şiddette yüzde 20'nin üzerinde bir azalış söz konusu ama bizim parolamız sıfır tolerans olduğu için yüzde 20'lik azalmalarında bizi tatmin etmeyeceği ortada. Bir tek kadına dahi şiddete tahammülümüz yok. Bu hususta ilimizde çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Bu çok yönlü ve uzun bir mücadeledir. Sadece adli ya da kolluk ile çözülecek bir konu değil, toplumun tüm kesimleri başta erkekler olmak üzere bu ilkelliğe ve cehalete dur demesi lazım. Yeni yetiştirdiğimiz nesilleri de bir daha böyle bir konunun toplumun gündeminde olmayacağı ve akla dahi gelmeyeceği nesiller yetiştirmemiz lazım. Bu hususta hepimize çok ciddi görevler düşüyor.” dedi.

İLGİLİ HABERLER

Şehid Hasan'ın babası Mehmet Gökgüz: Azmettiriciler de yargılanmalıŞehid Hasan'ın babası Mehmet Gökgüz: Azmettiriciler de yargılanmalıMısır'daki idam kararları​ Şanlıurfa'da protesto edildiMısır'daki idam kararları​ Şanlıurfa'da protesto edildiMevsimlik tarım işçileri insanca bir yaşam istiyorMevsimlik tarım işçileri insanca bir yaşam istiyor​PKK'nin Mersin'de katlettiği muhterem bir alim: Molla Fehim Yönden​PKK'nin Mersin'de katlettiği muhterem bir alim: Molla Fehim Yönden​Mısır’daki idam kararları Mardin’de protesto edildi​Mısır’daki idam kararları Mardin’de protesto edildi
SIRADAKİ HABER