HaberlerGündemAdıyaman'dan İzmir'e kardeş eli

Adıyaman'dan İzmir'e kardeş eli

​İzmirli depremzedelerin bir nebze de olsa yaralarını sarmak için Adıyaman Valiliği öncülüğünde vatandaşlardan toplanan yardımlar yola çıktı.

Adıyaman'dan İzmir'e kardeş eli

30 Ekim 2020 tarihinde İzmir Seferihisar açıklarında meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Türkiye Afet Müdahale Planı doğrultusunda Adıyaman Valiliği koordinesinde vatandaşların desteğiyle toplanan yaşam malzemelerinin yüklendiği yardım tırı Adıyaman’dan İzmir’e yola çıktı.

İzmir için seferber olan ve düzenlenen yardım kampanyasına destek olan Adıyaman halkına teşekkür eden Vali Mahmut Çuhadar "Bu sabah Adıyaman'dan İzmir'e yardım eli adı altında oluşturduğumuz yardım malzemelerini İzmir'e intikal etmek üzere küçük bir tören düzenlemiş bulunuyoruz. Yardım bizim milletimizin en önemli hasletlerinden birisidir. Darda düşene, darda kalana, sıkıntıya düşene yardım etmek milli birlikteliğimizin en önemli nişanelerinden birisidir. Bugün de İzmirli kardeşlerimiz zor durumda. Biz de küçücükte olsa onlara bir katkı sunmaktan sevinç duyuyoruz, onur duyuyoruz. Bu kampanyaya destek veren başta belediye başkanımıza, ilçe kaymakamlarımıza, vatandaşlarımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bu tür yardımların milli dayanışmamızın bir sembolü olduğu unutulmamalıdır. Bu tür yardımlaşmalar bizim milli hassasiyetimizdir. Tırımızı bugün yola çıkartıyoruz. İnşallah yarın orada olacak. Yaşanan depremde yaralanan kardeşlerimize acil şifalar diliyorum, vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum.” dedi.

İLGİLİ HABERLER

Şehid Hasan'ın babası Mehmet Gökgüz: Azmettiriciler de yargılanmalıŞehid Hasan'ın babası Mehmet Gökgüz: Azmettiriciler de yargılanmalıMısır'daki idam kararları​ Şanlıurfa'da protesto edildiMısır'daki idam kararları​ Şanlıurfa'da protesto edildiMevsimlik tarım işçileri insanca bir yaşam istiyorMevsimlik tarım işçileri insanca bir yaşam istiyor​PKK'nin Mersin'de katlettiği muhterem bir alim: Molla Fehim Yönden​PKK'nin Mersin'de katlettiği muhterem bir alim: Molla Fehim Yönden​Mısır’daki idam kararları Mardin’de protesto edildi​Mısır’daki idam kararları Mardin’de protesto edildi
SIRADAKİ HABER