HaberlerEğitimKredi kartlarının "asgari ödeme" tutarı faiz midir?

Kredi kartlarının "asgari ödeme" tutarı faiz midir?

İTTİHADUL ULEMA Fetva Kurulu, kredi kartı kullanıcılarına dönem borcu esnasında bankanın teklif ettiği "asgari ödeme" tutarının "faiz" olduğunu belirtti.

Kredi kartlarının "asgari ödeme" tutarı faiz midir?

Fetva Kurulu, "Kredi Kartlarının 'Asgari Ödeme' Tutarı Faiz midir?" sorusuna yanıt verdi.

Fetvada, şu ifadelere yer verildi.

"Kredi kartı kullanıcılarına dönem borcu esnasında bankanın teklif ettiği 'asgari ödeme' tutarı faizdir. Kart kullanıcısı, o ay içerisindeki toplam borcu yerine asgari olanını tercih ettiğinde kalan miktar faizli olarak bir sonraki aya devredilmektedir. Bu husus kredi kartlarının üyelik sözleşmesinde açık bir şekilde ifade edilmiştir."

İLGİLİ HABERLER

YKS'ye giren öğrenciler sınavı değerlendirdiYKS'ye giren öğrenciler sınavı değerlendirdiYKS'ye giren öğrenciler soruları zor süreyi az bulduYKS'ye giren öğrenciler soruları zor süreyi az bulduYKS'ye giren öğrenciler sınav sorularını geçen seneye göre kolay bulduYKS'ye giren öğrenciler sınav sorularını geçen seneye göre kolay bulduÖğrencilerin YKS heyecanı başladıÖğrencilerin YKS heyecanı başladıBatman’da beşinci sınıf öğrencileri için proje hafızlık okulu açıldıBatman’da beşinci sınıf öğrencileri için proje hafızlık okulu açıldı
SIRADAKİ HABER