KAPAT

Sivas Devlet Hastanesi hizmete başladı

İstasyon Caddesinde bulunan 160 yatak kapasiteli devlet hastanesi yapılan yenileme çalışmasının ardından yeniden hizmete açıldı.

Eski SSK Hastanesi olan ve birimlerinin bir bölümü yeni yapılan Numune Hastanesi'ne taşınan bina, ihtiyaç üzerine devlet hastanesi olarak yeniden faaliyete geçirildi. Hastane binasındaki düzenlemelerinin ardından sağlık merkezi bugün itibariyle hizmete açıldı.

Sivas Valisi Salih Ayhan, hastaneyi ziyaret ederek yapılan çalışmaları yerinde inceledi ve yetkililerden bilgi aldı.

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Vali Salih Ayhan, Covid-19 ile mücadelede sağlığın öneminin bir kez daha idrak edildiğini belirterek, "Türkiye'nin sağlık gücü de test edilmiş oldu. Kamu hizmetlerinde vatandaş memnuniyetinin en yüksek olduğu dönemi yaşıyoruz. Bu süreci yürütürken, vatandaşlarımıza nasıl daha iyi hizmet veririz bununla ilgili çalışmalar yürüttük. Devlet hastanesinin daha etkin kullanılması noktasında vatandaşlarımızın bir arzu ve isteği vardı. Vatandaşlarımızın bu isteğini Sağlık Bakanlığımız ve milletvekillerimizle hep birlikte el ele vererek buranın tekrar eski günlerdeki gibi yoğun, aktif, hareketli ve vatandaşlarımıza güzel hizmetler vermesi için gayret gösterdik. Sivas Devlet Hastanesi, 1 Şubat itibari ile tam teşekküllü şekilde 500'ün üzerindeki personelle birlikte Sivas halkına çok güzel hizmet vermeye başladı." dedi.

Sivas Devlet Hastanesi'nin kendine has bir hastane olduğunu aktaran Vali Ayhan, "Başhekimi, başhekim yardımcıları ve yöneticileri var. 100'e yakın hemşire, 50'ye yakın da doktor atandı. 500'ün üzerinde de toplam çalışan var. Sivas'ımız bir değer daha kazandı. Covid-19 ile mücadelede Sivas, harika işler başardı. Şu anki rakamlara baktığımız zaman çok sevindirici. Bu başarıda en önemli sebep vatandaşımızın bunu özümsemesi oldu. Tedbiri elden bırakmayacağız. Kurallara uymaya devam edeceğiz. Yeni hastanemiz hayırlı olsun." şeklinde konuştu.

Hastanede; 21 tabip ataması yapıldığı, 2 çocuk hastalıkları uzmanı, bir psikiyatri uzmanı, bir göz hastalıkları uzmanı, bir nöroloji uzmanı, bir acil tıp uzmanı, 2 dahiliye uzmanı, bir genel cerrahi uzmanı ile 12 pratisyen hekim görev yapacak. Hastanede acil servis, yeşil alan, sarı alan ve kırmızı alan olmak üzere üç alan da tamamlandı.

Malatya’da yapımı süren 300 yataklı devlet hastanesi 2022’de hizmete girecek
Doç. Dr. Araç: Sıvı ihtiyacının yeterince karşılanmaması böbreklerin iflasına neden olabilir
Prof. Dr. Vural: Aşıya karşı tereddüdün nedeni bilgi kirliliği
Ayak sağlığına özen gösterenler yemeni ayakkabıları tercih ediyor
Uygulanan Coronavirus aşı sayısı 36 milyonu geçti