Okulun Kimya Teknolojisi alanında düzenlenen hijyen malzemelerin törenle ilçelere gönderildi. Uğurlama törenin ardından uzaktan eğitim için Millî Eğitim Bakanlığın gönderdiği tabletler öğrencilere dağıtıldı.
“Haziran ayına kadar Malatya’nın tüm temizlik ve dezenfektan ihtiyacı üretildi”
Malatya’da salgından sonra meslek liselerini güçlendirmek için çeşitli kaynaklar aktardıklarını kaydeden İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay, “Öncelikle Hafize Özal Teknik Anadolu lisemizde 500 bin civarında maske üretimi yaptık. Şu anda yüzey temizleyici, çamaşır suyu, dezenfektan olmak üzere 80 ton civarında bir üretim yaptık. Bunların tümünü ilçelerimize dağıtacağız, bu zorlu süreçte hem kamu kuruluşlarının hem de çeşitli illerdeki bölge okullarımızın yanında olduk. Şu anda da Malatya’mızın haziran ayına kadar tüm temzilik ve dezenfektan ihtiyacı karşılayacak kadar hazır bulunmaktadır. Şu sloganla bitirmek istiyorum: Okullarımız sokaklardan daha güvenli, her an Malatya olarak okullarımızı açmaya hazırız.” dedi.
Öğrencilere hitaben konuşan AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, "Kimya teknolojisi alanında Hasan Akbudak İMKB Meslek okulumuzun, güzel ürünlerini ürettiniz ve bunu da teknik okul olarak fırsata çevirdiniz ve satışını yapıyorsunuz. Milli Eğitim Müdürlüğümüz bu amaçla okulumuza bir buçuk milyon TL destek verdi. Şimdi siz de ürünleri ürettiniz ve ilçelere gönderiyorsunuz. Bu muhteşem bir iş. Meslek Liselerimizin bunu yapıyor olması, maske üretmesi, dezenfektan üretmesi, çamaşır suyu temizlik malzemesi üretmesi çok önemli.” ifadelerini kullandı.
Çalık, “Özellikle Meslek okullarımızın Pandemi sürecindeki mücadele esnasında mücadeleye ortak olarak vermiş olduğu destekler için teşekkür ediyorum. Hasan Akbudak İMKB Teknik Lisemizi ziyaret ettiğimizde de görmüştük, çok ciddi manada dezenfektan, çamaşır suyu, yüzey temizleyici üretimi yapılıyordu. Pandeminin ilk başladığı dönemde Sayın Ziya Selçuk Bakanımızın da söylediği milli eğitim müdürlerinin de takip ettiği, valimizin destek verdiği, meslek okullarımızın maske üretimi bizim için çok önemliydi. Maskenin ilk etapta vatandaşlarımıza ulaşımı noktasında meslek okullarımız çok hızlı bir şekilde maske üretmeye başladı. Şimdi bu alanı genişlettiler. Maske ile birlikte Pandemi döneminde vatandaşlarımızın sürekli kullanmak zorunda olduğu hijyen, temizlik ve dezenfektan üretimini kızlarımız yaptı.” şeklinde konuştu.
Öğrencilerin yapmış olduğu üretimin çok kıymetli olduğuna vurgu yapan Çalık, “İl Milli Eğitim müdürlüğümüz sadece bu proje için, bir buçuk milyon civarında desteği okulumuza vermiş vaziyette. Bunun da şu anda geri dönüşümü yaklaşık 3 milyon gibi bir rakamla sağlandı. Bu güzel evlatlarım burada ürettikleri temizlik malzemeleri ile yaklaşık 3 milyon gibi bir rakamla okul bünyesine milli eğitim bünyesine kazandırmış vaziyette ve ülke ekonomisine de katkıda bulundular. Ben bütün öğrencilerimle, öğretmenlerimle, camiamızla gurur duyuyor, kendilerini tebrik ediyor ve teşekkür ediyor ediyorum." dedi.
Covid-19 aşısı olma konusundaki fikrini açıklayan Çalık,“Sağlık komisyonu üyesi olarak, bugün de sağlığın birinci basamak hizmet sunucusu olarak çok rahatlıkla şunu söylemek istiyorum: Aşı hepimizin kendimizi korumak için yapması gereken en önemli tedbir. Bunlarla alakalı olarak geçmiş dönemde özellikle çocuklarımıza yapmış olduğumuz aşılar bugün Türkiye'deki birçok bulaşıcı hastalığın izole edilmesine vesile olmuştur. Şimdi de Covid-19’dan korunmanın yolu aşıdan geçmektedir. Ben bir Milletvekili olmanın ötesinde, sağlıkçı olarak, eczacı olarak aşı geldiği andan itibaren fırsat ve imkân olursa memnuniyetle aşı olacağımı kameralar önünde vatandaşlarımıza iletmek isterim.” ifadelerini kullandı.