KAPAT

Batman Beşiri'de Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi açıldı

​Hacamat-kupa, mezoterapi, akupunktur ve sülük uygulaması gibi geniş tedavi seçenekleri sunan bölgenin en kapsamlı "Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp ünitesi", Batman Beşiri Devlet Hastanesinde açıldı.

Batman’da bir ilk olan ve en kapsamlı Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GETAT) ünitesi; hacamat-kupa, mezoterapi, ozon terapi, akupunktur ve sülük uygulaması gibi geniş bir tedavi seçeneği ile Beşiri Devlet Hastanesinde hasta kabulüne başladı.

Geleneksel ve tamamlayıcı tıp

İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, "Geleneksel ve tamamlayıcı tıp; fiziksel ve ruhsal hastalıklardan korunma, bunlara tanı koyma, iyileştirme veya tedavi etmenin yanında sağlığın iyi sürdürülmesinde de kullanılan, farklı kültürlere özgü teori, inanç ve tecrübelere dayalı, izahı yapılabilen veya yapılamayan bilgi, beceri ve uygulamaların bütünüdür. Hastanemiz; GETAT kapsamında Akupunktur, Sülük Tedavisi, Kupa Terapisi-Hacamat, Ozon Terapi, Mezoterapi gibi alternatif tıp uygulama alanlarında hizmet sunacaktır" ifadelerini kullandı.

"İlimizde İlk defa Beşiri Devlet Hastanesinde bu hizmet verilmektedir"

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Yönetmeliği ile uygulama yetkisi sadece hekimlere ve kendi alanında uygulama yapmak üzere diş hekimlerine verildiğini belirten Pamukçu, konuşmasına şöyle davam etti:

Bu sayede bu hizmetlerin sağlık kurumlarında denetlenebilir sertifikalı hekimler tarafından verilerek usulsüz bir şekilde yapılan (merdiven altı) uygulamaların önüne geçerek halk sağlığının korunması hedeflenmektedir.

İlimizde İlk defa Beşiri Devlet Hastanesinde sunulan bu hizmetten vatandaşlarımız, rutin sağlık problemleri için nasıl hastaneye başvuruyorlar ise GETAT uygulamaları için de hastaneye başvurarak bu hizmetlerden faydalanabileceklerdir.

"Bu yöntemler, doktor gözetiminde uygulanmalıdır"

Pamukçu, "Birçok hastalıkta iyileştirici veya tedavi edici etkileri bilimsel olarak da kanıtlanmış Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp uygulamaları, farklı kültürlere ait binlerce yıllık tecrübeye dayanıyor. Günümüzde tekrar insanlar tarafından rağbet görmeye başlayan bu yöntemler, doktor gözetiminde uygulanması gerekmektedir. GETAT Merkezine başvurmak isteyen vatandaşlarımız, 0 488 3112123 numaralı telefondan randevu alabilirler" dedi.

Malatya’da yapımı süren 300 yataklı devlet hastanesi 2022’de hizmete girecek
Doç. Dr. Araç: Sıvı ihtiyacının yeterince karşılanmaması böbreklerin iflasına neden olabilir
Prof. Dr. Vural: Aşıya karşı tereddüdün nedeni bilgi kirliliği
Ayak sağlığına özen gösterenler yemeni ayakkabıları tercih ediyor
Uygulanan Coronavirus aşı sayısı 36 milyonu geçti