KAPAT

Kocaoğlu: Ege'ye tersane şart

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege’ye mutlaka bir tersane gerektiğini vurgulayarak, gemi yapmak ve Ege ve Akdeniz’de sefer yapan gemilerin bakımı için bunun çok önemli olduğunu kaydetti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege’ye mutlaka bir tersane gerektiğini vurgulayarak, gemi yapmak ve Ege ve Akdeniz’de sefer yapan gemilerin bakımı için bunun çok önemli olduğunu kaydetti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Deniz Ticaret Odası yönetimini ziyaret etti. Meclis Başkanı Geza Dologh, Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk ve Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya gelen Başkan Kocaoğlu, İzmir denizciliğinin gelişmesi için yürüttükleri çok sayıda proje ile ilgili bilgi aktardı.

Çakmaklı, Çandarlı ve Nemrut limanlarının önemine değinen Başkan Kocaoğlu, kentin geleceği açısından İzmir Limanı’nın büyümek zorunda olduğunu hatırlattı. Başkan Kocaoğlu, “Doğu ve Güney Ege’yi taşıyacak liman, İzmir Limanı’dır. Kim gelirse gelsin, kim ne derse desin, İzmir Limanı büyüyerek konteyner limanı olmaya devam edecektir. Bu, kentin geleceği için çok önemlidir. Bunda da ciddi bir işbirliğine ihtiyacımız var. Yat limanları konusunda eski DLH ile mutabık kaldık. Yerlerinde bize göre, kentin geleceğine göre ufak tefek hatalar vardı. Düzelttik, mutabık kaldık. Önümüzdeki hafta yolcu kapasitesiyle dünyanın en büyük kompozit gemimiz İzmir’de olacak. Orta ve dış körfezde hizmet verecek daha hızlı 2 gemimiz de yapılıyor. En azından bir tanesinin bu yaz sezonuna yetişmesini arzuluyoruz. Yetişirse bu yaz orta ve dış körfezde yolcu taşıyacağız. Gerçekten İzmir tersaneciliğinde çağı yakalayan bir teknoloji, denizcilik sektörüne ve ülke ekonomisine katkı koyacak.” diye konuştu. Başkan Kocaoğlu, Ege’ye mutlaka bir tersane gerektiğini hatırlatarak, gemi yapmak ve Ege ve Akdeniz’de sefer yapan gemilerin bakımı için bunun çok önemli olduğunu vurguladı.

Büyük Körfez Projesi ile ilgili yürütülen çalışmalar hakkında da bilgi veren Başkan Kocaoğlu, “Kazıcı gemimiz Ata Sanayii’nde yapıldı. Bir boru sistemi yapmamız lazım. Körfez, taşıma ile temizlenemez. Sasalı’daki 1000 dönümlük alanda geri dönüşüm tesisi kurmak istiyoruz. Körfez’den çıkacak alüvyon, kil gibi malzemeleri dönüştürerek kente kazandırmayı planlıyoruz.” açıklamasında bulundu.

Ziyaretten büyük onur duyduklarını belirten İzmir Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, “İzmir denizciliği için elimizden gelen her şeyi yerine getirmeye çalışıyoruz. 8 ay evvel bu yola çıktık ve çok güzel şeyler yapmaya gayret gösteriyoruz. İzmir ilklerin şehri. Bu kompozit gemilerin İzmir’e geliyor olması bunun bir kanıtı. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Şu an 13 milyon yolcu taşınıyor. Yeni gemilerle bu oran 2 katına çıkacak. 26 – 27 milyon kişi denizle iç içe olabilecek.” diye konuştu.

Büyük Körfez Projesi’nin çok önemli olduğunu ve Körfez’in geleceği açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Öztürk, bu konuda İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne destek vermeye hazır olduklarını söyledi. Tekne parklarına ihtiyaç olduğunu Yusuf Öztürk, “Marina yapmak bence çok doğru karar olmayabilir. Yerleri farklılaşabilir. Çok daha az maliyetli birçok yerde insanın denize güvenli bir şekilde inebileceği bu parkların yapılması şehrin denizle iç içe yaşamasını sağlayacaktır.” değerlendirmesinde bulundu.
Şehid Hasan'ın babası Mehmet Gökgüz: Azmettiriciler de yargılanmalı
Mısır'daki idam kararları​ Şanlıurfa'da protesto edildi
Mevsimlik tarım işçileri insanca bir yaşam istiyor
​PKK'nin Mersin'de katlettiği muhterem bir alim: Molla Fehim Yönden
​Mısır’daki idam kararları Mardin’de protesto edildi