KAPAT

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Şehirlerin kalbi camilerdir

İstanbul’un Kartal ilçesinde inşa edilen Öğretmen Semiha Yıldırım Külliyesi ve Hicret Camii dualarla ibadete açıldı.

Öğretmen Semiha Yıldırım Külliyesi bahçesinde düzenlenen törende konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, şehirlerin kalbinin camiler olduğunu söyledi.

Erbaş, camilerin İslam diyarının mühürleri olduğunu belirterek, “İşte burada kubbesiyle minareleriyle, külliyesiyle Kur'an kursuyla bu mahallenin bu şehrin kalbinin merkezindeyiz. İstiklal Marşı şairinin, 'Ruhumun senden, ilahi, şudur ancak emeli. Değmesin mabedimin göğsüne namahrem eli. Bu ezanlar ki şahadetleri dinin temeli. Ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli’ mısraları hatırlamamak imkansız.” dedi.

“Suffe mektep ve medrese demektir”

Açılışı gerçekleştirilen caminin adının önemli bir olayı hatırlattığına işaret eden Erbaş, “Hicret Camii Allah Resulü Efendimiz Mekke'den Yesrib'e hicret edip, orayı nurlu şehir Medine-i Münevvere haline getirebilmek için ilk yaptığı işlerden biri Mescid-i Nebevi'yi inşa etmek oldu. Peygamberimiz bununla kalmadı Suffe’yi yaptı. Suffe mektep demektir, medrese demektir. Suffe ile Mescid-i Nebevi'yi bir külliye haline getirdi. O Suffe’de nice alimler yetişti. Hazreti Ebubekirler, Hazreti Ömerler, Hazreti Osmanlar, Hazreti Aliler, Hazreti Fatmalar ve Hazreti Aişeler yetişti.” diye konuştu

Bir beldenin münevver olabilmesi için camiye, mektebe ve okula ihtiyaç olduğunu ifade eden Erbaş, her öğretmenin rehberinin Hazreti Muhammed olduğunu belirtti.

Erbaş, önümüzdeki yıllarda hayata geçirmeyi planladıkları, 81 ilde 4-6 yaş Kur'an kursu ve 81 anaokulu projelerinin olduğunu dile getirerek, “Yıldırım ailesi de bize bu konuda destek olacak inşallah. Ben şimdiden kendilerine çok teşekkür ediyorum, Allah razı olsun.” şeklinde konuştu.

“Beşikten mezara kadar ilim öğrenme bizim için hep tavsiye edilmiştir”

TBMM eski Başkanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım da, “Uzaktan yakından gelen bütün dostlara teşekkür ediyoruz. Dinimizin ilk emri 'Oku'. Beşikten mezara kadar ilim öğrenme bizim için hep tavsiye edilmiştir. Burası küçük bir külliye. Camisiyle, Kur'an kursuyla burada ve bu bölge öncelikli olmak üzere 4-6 yaş grubu yavrularımız Kur'an-ı Kerim'i ve temel dini bilgileri öğrenecek. Aynı zamanda da okullarında müfredata uygun olarak gereken derslerine devam edecekler.” dedi

Yıldırım, külliyede sadece 4-6 yaş grubu çocukların değil, kadınların da eğitim alabileceğini söyledi.

Külliyenin camisi, lojmanı ve otoparkıyla 6 bin metrekarelik alanda kurulduğunu belirten Yıldırım, yapının inşasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Aile olarak eserin meydana gelmesine katkı vermekten büyük onur duyduklarını anlatan Yıldırım, şöyle konuştu:

“Ülkemizin bugünü, yarını ve geleceği gençlerimizin en iyi şekilde yetişmesi, donanımlı şekilde geleceğe hazırlanması için bu her şeyden daha önemli. Biz daha önce Semiha Yıldırım hanımefendinin himayesinde 81 ilde 81 anaokulu projesini Kızılay'la başlatmıştık. Bu proje de onun tamamlayıcısı niteliğinde bir proje. Orada ağırlıklı olarak okul öncesi eğitim esas alınıyordu, burada yine okul öncesi eğitimle beraber temel dini konular ve Kur'an öğrenme gibi bir boyut daha eklendi. Bugün 81 ile 81 Kur'an kursu gibi güzel bir projeyi de bu açılış vesilesiyle başlatmaktan dolayı ayrıca mutluyum.”

Külliye ve caminin açılışı İstanbul Müftüsü Mehmet Emin Maşalı'nın yaptığı duanın ardından yapıldı.

Açılışın ardından Erbaş ve Yıldırım külliyede incelemelerde bulundu.

Şehid Hasan'ın babası Mehmet Gökgüz: Azmettiriciler de yargılanmalı
Mısır'daki idam kararları​ Şanlıurfa'da protesto edildi
Mevsimlik tarım işçileri insanca bir yaşam istiyor
​PKK'nin Mersin'de katlettiği muhterem bir alim: Molla Fehim Yönden
​Mısır’daki idam kararları Mardin’de protesto edildi