KAPAT

Denizli sanayisinin enerjiyi verimli kullanıp kullanmadığı araştırılacak

Enerji Verimliği Derneği (ENVER) Denizli Şubesi, ilin sanayisinde enerji verimliliği araştırması yaparak rapor hazırlayacak. ENVER ile Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Denizli şubeleri ortaklığıyla Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) 2013 Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında, “Denizli İli Sanayide Enerji Verimliliği Potansiyel Taraması” projesi hazırladı. Proje kapsamında sa

Enerji Verimliği Derneği (ENVER) Denizli Şubesi, ilin sanayisinde enerji verimliliği araştırması yaparak rapor hazırlayacak. ENVER ile Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Denizli şubeleri ortaklığıyla Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) 2013 Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında, “Denizli İli Sanayide Enerji Verimliliği Potansiyel Taraması” projesi hazırladı. Proje kapsamında sanayi işletmelerindeki enerji kaçakları bulunarak, yapılabilecek verimlilik çalışmaları tespit edilecek.

Çalışmayla ilgili bilgi veren ENVER Şube Başkanı Mehmet Akgün, “Kurulduğumuz günden bugüne kadar ülkemizi ve geleceğimizi yakından ilgilendiren enerji verimliliği ile ilgili çalışmalarımıza hızla devam etmekteyiz. Bunlardan biri de GEKA’ya yazmış olduğumuz projedir. Projemiz, Denizli'de faaliyet gösteren 10 tekstil firmasına yapılacak ön enerji etüdü ve bunlardan birine yapılacak Verimlilik Arttırıcı Proje (VAP)'dir.” dedi. Denizli’nin, sanayisi bakımından önde gelen iller arasında olduğunu vurgulayan Akgün, “Buna bağlı olarak enerji giderleri de oldukça yoğundur. İlimizde sanayi sektörü olarak çok fazla iş kolu var. Bu sebeple ilk olarak Denizlimiz'in en önde gelen sektörü tekstili ele aldık. Tekstil sektöründe faaliyet gösteren tüm firmalarımıza, Denizli Sanayi Odası yardımı ile hazırlamış olduğumuz anketi göndererek enerji giderleri ve mevcut teknik durumları hakkında bilgi sahibi olacağız. Gelecek anket sonuçları içerisinden 10 firma belirlenerek, GEKA tarafından sağlanan hibeyle enerji danışma şirketine ön etüt yaptıracağız. Bu 10 firmanın içerisinden enerji gideri en büyük olan bir firmaya ise VAP hazırlayarak, enerji verimliliği konusunda büyük bir adım atacağız. Yapılacak olan bu çalışmamızla sanayicilerimize, firmalarında enerji verimliliğiyle elde edecekleri kazançları göstermiş olacağız.” şeklinde konuştu.

GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata ise Türkiye için çok önemli olan bir konuda yönetim kurulunun hiç düşünmeden projeyi onayladığını anlattı. Alata, “Böylesine başarılı bir projeyle ilimizdeki sanayicilerimizde, enerji verimliliği konusunda büyük bir farkındalık oluşturacağımız kanaatindeyim. Projemiz, tüm Denizli halkımıza hayırlı uğurlu olsun.” dedi.
Şehid Hasan'ın babası Mehmet Gökgüz: Azmettiriciler de yargılanmalı
Mısır'daki idam kararları​ Şanlıurfa'da protesto edildi
Mevsimlik tarım işçileri insanca bir yaşam istiyor
​PKK'nin Mersin'de katlettiği muhterem bir alim: Molla Fehim Yönden
​Mısır’daki idam kararları Mardin’de protesto edildi