KAPAT

Linyit üretimi ekim ayında azaldı

Linyit satılabilir üretimi ekim ayında bir önceki aya göre yüzde10,1, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde21,4, Ocak-Ekim döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde22,4 azaldı.

Taşkömürü satılabilir üretimi ekim ayında önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9,4 artarken, bir önceki aya göre yüzde 0,5, Ocak-Ekim döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 14,6 azaldı.

Taşkömürü koku satılabilir üretimi ekim ayında 369 bin 708 ton olarak gerçekleşti. Bu üretim bir önceki aya göre yüzde 3,3 artarken, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,5 ve ocak-ekim döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde1,1 azaldı.

Taşkömürü ithalatı ocak-ekim döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde11,7 artarken, ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 8,8 ve önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9,3 azaldı.

Taşkömürü koku ithalatı bir önceki aya göre yüzde 376,7, önceki yılın aynı ayına göre yüzde 112,9 ve Ocak-Ekim döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 2,7 arttı.

Üretimin teslimatları karşılama oranı ocak-ekim döneminde yüzde 104,0 ile en yüksek linyitte gerçekleşti. Bu oran taşkömürü kokunda yüzde 86,3 iken taşkömüründe yüzde 2,7 olarak hesaplandı.

Katı yakıtların teslimat yerlerine göre dağılımı incelendiğinde; Ekim ayında taşkömürü teslimatının yüzde 50,9'u termik santrallere, yüzde 14,1'i kok tesislerine, yüzde 13,0'ı demir-çelik haricindeki sanayiye yapılırken, linyit teslimatının yüzde 79,8'i termik santrallere ve yüzde 11,2'si demir-çelik haricindeki sanayiye yapıldı. Taşkömürü kokunda ise en fazla teslimat yüzde 93,8 ile demir-çelik sanayine yapıldı.

Yerli üretim "Kunduru Buğdayı" hasadı yapıldı
Yem fiyatlarındaki yüksek artış nedeniyle hayvanlarını satıyorlar
Çiftçilerden Hükümete, kuraklığa karşı "Acil Eylem Planı" çağrısı
Adana'da 30 bin dönüm alanda turfanda domates hasadı yapılıyor
Una üst üste yapılan zam ekmeğe zam olarak yansıyacak