KAPAT

Gaziantep’te hibe desteğiyle hayvancılık gelişiyor

Gaziantep’te hayvan yetiştiriciliğinin teşvik edilmesi kapsamında hayvan yetiştiricilerine verilen küçükbaş ve büyükbaş hayvan destekleri ile kent ekonomisine önemli katkı sağlanıyor.

Türkiye’de hayvan yetiştiriciliğinde önemli bir komunda yer alan Gaziantep’te Şahinbey Belediyesi tarafından ihtiyaç sahibi 243 aileye 2 bin 976 büyükbaş ve küçükbaş hayvan ücretsiz verildi.

Hayvan yetiştiricileri, hibe edilen hayvanlardan ürettiği organik sütü Şahinbey Belediyesi tarafından yeni açılan tanzim satış mağazalarında satarak hem kendi ailelerine hem de ülke ekonomisine katkı sunuyor.

Hayvan yetiştiricileri yapılan desteklerden mutlu olurken halk da güvendiği organik ürünü tanzim satış noktalarından ucuza almanın mutluluğunu yaşıyor.

Gaziantep’in merkez ilçesinde Şahinbey Belediyesi yüzde 100 hibe ile hayvan yetiştiricilerine canlı hayvan desteğinde bulunurken bir yandan da hayvanlar için yem desteği verdi. Şahinbey Belediyesi hayvanlar için 75 milyon metrekare mera alanını gübrelerken 11 adet de su kuyusu açarak tarım ve hayvancılığın gelişmesine destek oldu.

Gaziantep’te hibe desteğiyle hayvancılık gelişiyor

Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar yetiştirdiği hayvanların sağımından elde ettiği sütü ise belediyenin açtığı tanzim satış mağazasında satarak doğrudan hem üreticinin kazanması hem de tüketicinin daha uygun organik ürün alması sağlandı.

Şahinbey Belediyesi küçükbaş ve büyükbaş hayvan desteğinde bulunduğu hayvan yetiştiricilerinin bütçesini de düşünmekle birlikte hayvan yetiştiricilerinin sütlerini evlerinden aldırarak Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tesisinde işleyip Şahinbey Belediyesi tanzim satış mağazasında satarak doğrudan üreticinin kazanmasını sağlıyor.

 Katkısız ürünler uygun fiyata

Hayvan yetiştiricilerinin ürettiği sütleri daha rahat pazarlaması ve daha fazla kazanım sağlaması adına yapılan projede hem satıcı hem de alıcı kazanıyor. Direkt hayvan yetiştiricilerinden alınan ürünler hiçbir aracı firmaya takılmadan direkt olarak halka satılıyor. Böylece hem satıcı hem de alıcı kazanmış oluyor. Hiçbir katkı maddesi olmayan süt ürünleri Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’nin yaptığı tahliller sonrasında satışa çıkarılıyor.

Gaziantep’te hibe desteğiyle hayvancılık gelişiyor

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, hayvancılığın gelişmesi için hayvan yetiştiricilerini desteklemeye devam ettiklerini belirtti.

“Yüzde 100 hibe ile 2 bin 976 büyükbaş ve küçükbaş hayvan desteği sağladık”

Şahinbey ilçesinde 80 tane kırsal mahallenin bulunduğu bilgisini veren Tahmazoğlu, “Bu mahallelerimizde yaşayan 243 ihtiyaç sahibi ailelerimizi tespit edip bu ailelerimize 2 bin 976 adet hayvan desteğinde bulunduk. Bu hayvanlarımızın bir kısmı büyükbaş bir kısmı ise küçükbaştı. Dağıttığımız büyükbaş hayvanlardan 142 tane buzağı doğdu. Küçükbaşta ise bin 306 tanede kuzu dünyaya geldi. Vermiş olduğumuz 2 bin 976 canlı hayvan 4 bin 424 sayısına ulaştı. 16 koyun bir koç verdiğimiz ailelerde şu an ki sayı 35’e çıktı. İki inek verdiğimiz ailelerin inek sayısı 4’e çıktı. Aynı zamanda ailelerimize birer ton yem desteği de vermiştik. İnşallah bu döngü katlanarak devam edecek.” dedi.

Hayvanların meralarda susuz kalmaması için meralara 11 adet su kuyusu açtıklarını hatırlatan Tahmazoğlu, “75 milyon metrekarelik mera alanını gübreledik ve inşallah otlar bu yıl daha gür çıkacak. Böylece hayvanların yem maliyetlerini daha da aşağıya çekmiş olacağız. Vermiş olduğumuz hayvan desteklerinin yanı sıra süt ürünlerinin pazarlanmasında sorun yaşamaması için Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ile birlikte açmış olduğumuz tanzim satış mağazalarımız var. Bu ürünler Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından satın alınarak üreticiden tüketiciye doğrudan satış yapılıyor. Bu anlamda da hayvan yetiştiricilerimize destek oluyoruz.” ifadelerini kullandı.

Gaziantep’te hibe desteğiyle hayvancılık gelişiyor

 “Üretici de tüketici de kazanıyor”

 Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Osman Türkman ise tüketiciye doğal ürünlerin ulaştığını, üreticinin de ürünü değerinde aldığını belirtti.

Birliklerine ait süt işleme tesisinin 2020 yılında kurulduğunu hatırlatan Türkman, “Şahinbey Belediyemizin ilçemizde hayvan yetiştiricilerine vermiş olduğu koyun ve ineklerin sütlerini topluyoruz ve kendi tesisimize getiriyoruz. Süt işleme tesisimizde gerekli analizler yapıldıktan sonra süt ve süt ürünlerine dönüştürülüyor. Daha sonra Şahinbey Belediyemizin şehrin belirli noktalarında yaptığı satış noktalarında tüketiciye ulaştırılıyor.” dedi.

Şahinbey Belediyesi’nden küçük ve büyükbaş hayvan desteği alan hayvan yetiştiricileri de Şahinbey Belediyesinin verdiği hayvanlar sayesinde hayvancılığı geliştirdiklerini, hayvanlardan elde ettikleri sütlerin bir kısmını kendi ihtiyaçları, bir kısmını da satarak çocuklarının eğitimine ve evlerinin ihtiyaçlarında kullandıklarını belirterek verdiği desteklerden dolayı Tahmazoğlu’na teşekkür ettiler.

Tanzim satış noktalarından süt ürünleri alan vatandaşlar, yapılan hizmetten dolayı oldukça memnun olduklarını belirterek, “Çok güzel bir hizmet olmuş. Bu zamanda katkısız bir yiyecek ve içecek bulmak çok zor. Diğer yerlerde satılan ürünlerden ne satıcı ne de alıcı kârlı çıkabiliyor. Bu tanzim satış mağazası ile doğal ve ucuz ürün tüketiyoruz. Aynı zamanda üreticide kazanmış oluyor.” diye konuştular.

Yerli üretim "Kunduru Buğdayı" hasadı yapıldı
Yem fiyatlarındaki yüksek artış nedeniyle hayvanlarını satıyorlar
Çiftçilerden Hükümete, kuraklığa karşı "Acil Eylem Planı" çağrısı
Adana'da 30 bin dönüm alanda turfanda domates hasadı yapılıyor
Una üst üste yapılan zam ekmeğe zam olarak yansıyacak