KAPAT

Gaziantep Üniversitesi’nde “gönüllülük” ders olacak

Öğrencilerin ve akademisyenlerin “gönüllülük” faaliyetlerine katılımını arttırmak amacıyla Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ile Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Rektörlük Senato Salonunda düzenlene protokolde konuşan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, gençlerin toplumsal sorunların çözümünde daha fazla aktif rol alması için “Gönüllülük Çalışmaları” dersini önemsediğini vurguladı.

Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile imzaladıkları protokolün çok önemli olduğunu söyleyen Özaydın, “Üniversite demek, genç demektir. Gençlerin beden, ruh sağlığına yönelik bu girişimi spor ile taçlandırmak istiyoruz. Bizler üniversitede gençlerimize bilgiyi kodlarız, Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü de gençlerimize bu ayrıcalıklı protokol ile spor, kültür ve gönüllülüğü kodlayacak. Gönüllülük dersi ile gençlerimiz gönülden gelen işlere imza atacak. Gönüllülüğü burada ders olarak koyacağız. Daha diğerkâm gençler yetiştirmek için çevresi ve topluma daha çok zaman ayırması için bu dersi koyacağız. Vatanımıza ve milletimize hayırlı olsun.” şeklinde konuştu.

Gaziantep Gençlik ve Spor İl Muhittin Özbay, “Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun bizzat projesi olan, üniversitelerde gönüllülüğün ders olarak okutulması ile ilgili olan bu protokolümüz, gerek açılacak ikinci genç ofis, gençlik merkezi, gençlik kampı, gerek birlikte yapılacak sosyal faaliyetler ve ileride yapılması planlanan ‘spor köyü’ ile Gaziantep gençliğine çok önemli kazanımlar sağlayacaktır. Gençlerimizle geçireceğimiz keyifli ve kaliteli zamanı gönüllülükten, Teknofest’e çok çeşitli şekillerde değerlendirmek istiyoruz. ‘Gönüllülük dersi’ ile ilgili Türkiye’de belki de ilk iş birliği protokolünü Gaziantep Üniversitesi ile yaparak gençlerimizin spor köyünden genç ofise her zaman yanlarında olduğumuzu yeniden söylemek istiyoruz.” dedi.

Protokole göre, Gaziantep Üniversitesi’nde ikinci bir Genç Ofis, Gençlik Merkezi, Gençlik Kampı ve Spor Köyü’nün açılmasının yanı sıra müfredatta “Gönüllülük Çalışmaları” adıyla seçmeli ders eklenecek.

Öğrencilerin eğitim yaşantıları boyunca edindikleri bilgi, beceri ve birikimleri kullanarak üniversitelerle toplum arasındaki bağı güçlendirmesinin amaçlandığı seçmeli ders, hem teorik hem de uygulamalı olacak.

YKS'ye giren öğrenciler sınavı değerlendirdi
YKS'ye giren öğrenciler soruları zor süreyi az buldu
YKS'ye giren öğrenciler sınav sorularını geçen seneye göre kolay buldu
Öğrencilerin YKS heyecanı başladı
Batman’da beşinci sınıf öğrencileri için proje hafızlık okulu açıldı