HaberlerGündemÜnlüler, başarı hikâyelerini Kılıçaslan"ın TEDx konferansında anlattı

Ünlüler, başarı hikâyelerini Kılıçaslan"ın TEDx konferansında anlattı

Nerdeyse her gün farklı organizasyonlar ve başarılarla kamuoyunda yer alan Kılıçaslan Eğitim Kurumları, Kayseri’de bir ilke daha imza attı. Okulun IB World School Öğrencileri, dünyanın en popüler platformu olan TEDx’in (Technology, Entertainmet ve Design) lisansını alarak ilk etkinliğini gerçekleştirdi. Dünyaca ünlü isimlerin de ağırlandığı etkinlikte başarı ve kariyerin altın kuralları anlatıldı.

Ünlüler, başarı hikâyelerini Kılıçaslan"ın TEDx konferansında anlattı
Nerdeyse her gün farklı organizasyonlar ve başarılarla kamuoyunda yer alan Kılıçaslan Eğitim Kurumları, Kayseri’de bir ilke daha imza attı. Okulun IB World School Öğrencileri, dünyanın en popüler platformu olan TEDx’in (Technology, Entertainmet ve Design) lisansını alarak ilk etkinliğini gerçekleştirdi. Dünyaca ünlü isimlerin de ağırlandığı etkinlikte başarı ve kariyerin altın kuralları anlatıldı.

Kılıçaslan High School tarafından düzenlenen TEDx’in Türkiye’deki 50’nci etkinliğine konuşmacı olarak Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Üst Yöneticisi ve TÜSİAD Başkan Yardımcısı Memduh Boydak, 2003’te Foresight Institute dergisi tarafından 'Seçkin Öğrenci Ödülü'nü, 2005’te Science dergisi 'Yılın Bilim Adamı' ödülünü, 2013’te de bizzat Obama’nın elinden 'Genç Bilim İnsanları ve Mühendisler Başkanlık Kariyer' ödülünü alan Prof. Dr. Ahmet Yıldız, yazar Cenk Enes Özer, sosyal medya uzmanı Ali Rıza Babaoğlan, sanatçı İsmail Altunsaray katıldı.

TEDx Lisansını alarak uluslararası yetki sahibi olan 11. sınıf öğrencisi İbrahim Berker Kırdök’ün giriş konuşmasının ardından kürsüye Kılıçaslan Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ali Köksal geldi. Köksal, öğrencilerinden İbrahim Berker Kırdök, Ertuğrul Yıldırım ve Yunus Emre Kala’nın, TEDx lisansını almalarının ardından bu ilk etkinliklerini gerçekleştirmelerinden dolayı duyduğu gururu dile getirdi.

Daha sonra konuşmacılara 18’şer dakika içinde etkinliğe katılan öğrencilere, velilere ve öğretmenlere deneyimlerini aktardı. İlk önce konuşan Fantastik roman yazarı Cenk Enes Özer, inanma duyusu üzerinde yoğunlaştı. Varlık alemini 5 duyu ile algıladıklarını dile getiren Özer, “Her duyu tek başına referans olarak yeterli. Biz dünyaya 5 duyu ile değil 6 duyu ile gelmişiz. 6. duyu ise inanma. Her duyunun bir uzvu var. İnanmanın da uzvu kalptir. İnanca kalpten inanıyoruz. Her an bir şeylere inanıyoruz. Bu duyu sürekli çalışıyor. Ama farkında değiliz. Doğuştan geliyor ve dünyaya gözlerinizi açar açmaz ilk duyunuzdur inanma. Niye? Çünkü ağlıyorsunuz. Neye inanarak ağlıyoruz biliyor musunuz? Ağlayınca birilerinin bizimle ilgileneceğine inanıyoruz. Ve her ağladığımızda inanç kendini öyle güçlendiriyor ve kuvvetlendiriyor. İnanma doğal süreç. Bizler duyularımızı doyurmak için yaşıyoruz. Her şeyi duymak, görmek, dokunmak istiyoruz” dedi.

BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU

Daha sonra söz alan Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Üst Yöneticisi ve TÜSİAD Başkan Yardımcısı Memduh Boydak, şirketlerinin kuruluşundan bu yana sağladığı başarıyı anlattı. Birlik ve beraberlik vurgusuna dikkat çeken Boydak, “Organizasyonun gelişmesi birlik ve beraberlik ile oluştu. Okulda, ailede ve üniversitede birlik meselesi hayatımıza anlam ve değer katıyor. Bizde birlik ve beraberlik başarı getirdi. Sizde de birlik ve beraberlik başarı getirebilir. İş yaptığınız insanlara, müşterilere, ortaklara, topluma saygı gösterdiğiniz zaman bireysel yaşamda da başarı getirebilir. İtaat özgürlüklerin sınırlandırılması olarak değerlendirilmemeli. Daha çok kayıtsız itaatten ve tek tip itaatten bahsetmiyoruz. Bir organizasyon varsa ve lideri de bulunuyorsa kurumsal değerler içinde ona itaat etmek zorundayız. Bu başarıyı getiren unsurlardan biridir” diye konuştu.

HEDEFİNİZİN YÜZDE 10’NU BİLE GERÇEKLEŞTİRİRSENİZ BAŞARILI OLURSUNUZ

2003’te Foresight Institute dergisi tarafından 'Seçkin Öğrenci Ödülü'nü, 2005’te Science dergisi 'Yılın Bilim Adamı' ödülünü, 2013’te de bizzat Obama’nın elinden 'Genç Bilim İnsanları ve Mühendisler Başkanlık Kariyer' ödülünü alan Prof. Dr. Ahmet Yıldız, konuşmasında ise vücuttaki proteinlerin insan gibi yürüdüğünü belirterek, bu yürüyüşü 2 günde 135 milyon adımla tamamladığını ifade etti. Hayatta doğru kararlara imza atılmasına dikkat çeken Yıldız, “Hayatta sizin vazifeniz istemek, şartların gerekliliğine varmak ve bu bütün gücünüzle ortaya koymaktır. Fakat netice almak için yeterli değildir. Hayatta doğru kararları vermek ve bazı şeylerin nasip olması lazım. Bir futbolcu her golü atamaz, kabiliyeti ve gücü yetiyorsa o futbolcu başarılı olur. Belli başlı hedefinin yüzde 10’nu bile gerçekleştirirsen başarılı insan olursun. Çok riskli projeler aldım. Dostlar alışverişte görsün değil de bir şey yapalım da insanlar okusun istiyoruz. Her şeyi anlamak devri bitti. Devlet adamı, bilim insanı, filozof, alim böyle devirler yok. Artık insanlar bir konuda iyi. Artık ömür yetmiyor. Bir konuda çok iyi olursunuz diğer konularda kendinizi beslersiniz” dedi.

Yıldız, akrabalarının kendisinin bilim adamı olmaması için çok uğraştığını ancak, Fen Lisesi’nde okurken bilim adamı olmayı kafaya koyduğunu söyledi. 6 yıl süren doktorayı 2.5 yılda bitirdiğini dile getiren Yıldız, hiçbir zaman bilim adamı olmaktan pişman olmadığını söyledi.

Yıldız’ın konuşmasıyla birlikte verilen aranın ardından ikinci oturum sanatçı İsmail Altunsaray, söylediği türkülerle etkinliğe katılanları mest etti. Kendisinin Kırşehir’de yerel sanatçı olarak kalmak istemediği için ve başarılara imza atmak için İstanbul’a geldiğini belirtti. Gençlere tavsiyelerde bulunan Altunsaray, başarılı olmak için koydukları hedefe ulaşmaları için çalışmalarını istedi.

Daha sonra söz alan sosyal medya uzmanı Ali Rıza Babaoğlan, Obama’nın seçim sloganı olarak başladığı “Yes We Can” sözüyle konuşmasına başladı. İnsanın yaşam boyunca A noktasında B noktasına gitmek için mücadele ettiğinin altını çizen Babaoğlan, bu iki nokta arasında başarı ve başarısızlığın yaşandığına dikkat çekti. Babaoğlan, “Yolculuk içinde eğri içinde gidiyoruz. Herkes için bu eğri farklılık gösteriyor. Tükettiğimiz en büyük şey zaman. Hayatımızı tüketiyoruz. Giderek, daha az zaman ve enerjimiz kalıyor” dedi.

İLGİLİ HABERLER

Şehid Hasan'ın babası Mehmet Gökgüz: Azmettiriciler de yargılanmalıŞehid Hasan'ın babası Mehmet Gökgüz: Azmettiriciler de yargılanmalıMısır'daki idam kararları​ Şanlıurfa'da protesto edildiMısır'daki idam kararları​ Şanlıurfa'da protesto edildiMevsimlik tarım işçileri insanca bir yaşam istiyorMevsimlik tarım işçileri insanca bir yaşam istiyor​PKK'nin Mersin'de katlettiği muhterem bir alim: Molla Fehim Yönden​PKK'nin Mersin'de katlettiği muhterem bir alim: Molla Fehim Yönden​Mısır’daki idam kararları Mardin’de protesto edildi​Mısır’daki idam kararları Mardin’de protesto edildi
SIRADAKİ HABER